ANAF pune la dispoziția contribuabililor un nou serviciu electronic: Programarea online

Ministerul Finanțelor Publice (MFP), prin Centrul Național pentru Informații Financiare, și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) au colaborat la dezvoltarea și implementarea unui nou serviciu electronic, Programarea online, prin intermediul căruia contribuabilii se pot programa online pentru întâlnirea cu un inspector fiscal.

„Serviciul de programări online este o disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online, poziția 5, unde contribuabilii se pot programa atât pentru întâlnirea cu un inspector ANAF, cât și pentru identificarea vizuală online în vederea aprobării înregistrării în Spațiul Privat Virtual. De asmenea, serviciul este disponibil și în Spațiul Privat Virtual. Pentru o scurtă perioadă de timp serviciul a fost în faza de testare, la DGRFP Galați, iar rezultatele proiectului pilot au determinat stabilirea oportunității extinderii acestuia”, se menționează într-un comunicat al ANAF.

Astfel, contribuabilii persoane fizice și persoane juridice se pot programa online la sediile Administrațiilor Județene ale Finanțelor Publice și la Administrațiile Sectoarelor 1-6 ale Finanțelor Publice. Contribuabilii, în funcție de problematica fiscală și de domeniul selectat, vor fi primiți de funcționari fiscali, care aparțin următoarelor structuri din cadrul unităților fiscale:  declarații fiscale persoane fizice; ▪ declarații fiscale persoane juridice; ▪ evidență pe plătitor persoane fizice; ▪ evidență pe plătitor persoane juridice; ▪ avize și autorizații (case de marcat); ▪ executare silită persoane fizice; ▪ executare silită persoane juridice; ▪ cazier fiscal; ▪ asistență contribuabili; ▪ evitarea dublei impuneri.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.

anaf2508

Leave your comment