Au fost aprobate granturi în valoare de un miliard de euro pentru IMM-uri

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru deschiderea a trei scheme de finanțare pentru IMM-urile care au fost puternic afectate de criza coronavirusului COVID-19. Măsurile vizează sprijinirea din fonduri europene nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014–2020, în cuantum de un miliard de euro, a întreprinderilor mici și mijlocii, prin acordarea de microgranturi, granturi pentru capital de lucru și granturi pentru investiții.

„Prin măsurile adoptate, un miliard de euro intră direct în economie, prin IMM-urile care vor primi o injecție directă de capital de lucru și fonduri pentru extinderea sau realizarea de capacități de producție. Banii trebuie să ajungă la firme până la sfârșitul acestui an”, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, citat într-un comunicat al MEEMA. Potrivit estimărilor instituției, fondurile ar urma să ajungă la circa 100.000 de afaceri.

Cele trei forme de sprijin din fonduri externe nerambursabile reprezintă:
– microgranturi pentru microîntreprinderi, acordate din fonduri externe nerambursabile sub formă de sumă forfetară;
– granturi pentru capital de lucru acordate beneficiarilor sub formă de sumă forfetară și în cotă din cifra de afaceri;
– granturi pentru investiții productive acordate IMM-urilor din fonduri externe nerambursabile în baza evaluării proiectului de investiții depus.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.

guv0308

Leave your comment