OUG privind extinderea categoriilor de servicii publice a căror plată poate fi efectuată online, publicată în Monitorul Oficial

OUG nr. 152/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative în vederea extinderii categoriilor de plăți care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului național electronic de plată online a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 802 din 1 septembrie 2020.

După cum am mai informat, actul normativ include extinderea categoriilor de servicii publice a căror plată poate fi realizată prin platforma online ghiseul.ro. Astfel, taxele reprezentând contravaloarea pașaportului, a permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare și a autorizației de circulație provizorie pot fi achitate online, rapid, sigur și fără comisioane. Potrivit inițiatorilor, peste 10 noi categorii de plăți au fost adăugate în platformă, între acestea regăsindu-se o serie de servicii publice foarte importante și solicitate. Astfel, prin interconectarea sistemelor Ministerului Afacerilor Interne – Direcția Generală de Pașapoarte și Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor – cu sistemul informatic al Companiei Naționale „Imprimeria Națională” S.A. și al Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, vor fi considerabil reduse procedurile necesare pentru eliberarea acestor documente.

(Copyright foto: 123RF Stock Photo)

mof0209

Leave your comment