𝗖𝗘𝗖𝗖𝗔𝗥 𝘀𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗮̆ 𝗮𝗯𝗿𝗼𝗴𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗼𝗿𝗱𝗼𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘂𝗿𝗴𝗲𝗻𝘁̦𝗮̆ privind unele măsuri fiscale publicate vineri, 21 iunie a.c., în Monitorul Oficial, 𝘀̦𝗶 𝗶𝗻𝗶𝘁̦𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗱𝗶𝗮𝗹𝗼𝗴 𝗿𝗲𝗮𝗹 𝘀̦𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝗶𝘃 𝗰𝘂 𝘁𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗽𝗮̆𝗿𝘁̦𝗶𝗹𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗮𝘁𝗲 pentru identificare de soluții fiscale sustenabile care CONTează
Marele circ fiscal românesc, unde funcționarii de stat se joacă de-a v-ați ascunselea cu responsabilitățile lor (transferându-le tocmai contribuabililor, adică celor cale le finanțează și salariile), în timp ce mediul de afaceri este tratat ca un personaj principal suspect, într-o piesă intitulată „Toți sunt evazioniști”.
Nu putem identifica adevărații evazioniști? Nicio problemă: mai bine presupunem că sunt toți! Facem reguli mai aspre pentru toți, ca să nu mai scape nimeni.
Nici nu mai contează că sistemul informatic abia funcționează, important este că regulile sunt acolo, „sculptate” în „piatra digitală” a ministerului.
Acest circ birocratic se vrea a fi soluția pentru a umple vistieria statului, dar asfixiază antreprenorii, profesioniștii contabili și inovația.
România nu are nevoie doar de instrumente digitale, ci de o mentalitate digitală la conducerea executivă a autorității care elaborează legislația fiscală.
ceccar2406