Informaţii utile

Examenul de acces si efectuarea stagiului

Examenul de acces la stagiu se va organiza în zilele de 2 şi 4 octombrie 2020, după cum urmează:

 

 • În ziua de 2 octombrie 2020va avea loc proba scrisă la disciplinele ContabilitateFiscalitate şi Drept, cu o durată de 3 ore, pentru categoriile expert contabil şi contabil autorizat;

 

 • În ziua de 4 octombrie 2020va avea loc proba scrisă la disciplinele Evaluare economică şi financiară a întreprinderilorAuditExpertiză contabilă şi Doctrina şi deontologia profesiei contabile, cu o durată de 3 ore, pentru categoria expert contabil;

 

 • În ziua de 2 octombrie 2020va avea loc proba scrisă la disciplinele ContabilitateAuditEvaluare economică şi financiară a întreprinderiiExpertiză contabilă şi Doctrina şi deontologia profesiei contabile, cu o durată de 4 ore, pentru contabilii autorizaţi membri activi ai Corpului care îndeplinesc condiţia de studii superioare economice pentru a accede la profesia de expert contabil.

 

Actele necesare înscrierii sunt:

 • cererea de înscriere (click aici) și CV (click aici) conform modelului (vezi Anexa nr. 1 şi Anexa nr.2 la Regulamentul privind accesul la profesia de expert contabil şi contabil autorizat, aprobat prin H.G. nr. 227/2008), atașate cererii;
 • certificatul medical care să ateste capacitatea deplină de exercițiu pentru profesia de expert contabil / contabil autorizat (ștampilată de neurolog / psihiatru);
 • fotocopie legalizată de pe diploma de studii recunoscută de Ministerul Educației Naționale;
 • certificat de cazier judiciar cu termenul de valabilitate neexpirat;
 • 3 fotografii tip buletin;
 • dovada achitării taxei de înscriere: expert contabil – în cuantum de 175 Euro (c/v în lei la cursul BNR din ziua plăţii); contabil autorizat – în cuantum de 125 Euro (c/v în lei la cursul BNR din ziua plăţii)

Actele trebuie prezentate în ordinea menționată, în dosar cu șină, și se depun la Filiala CECCAR în raza căreia aveţi domiciliul.


Începând de luni, 22.06.2020, se reiau încasările numerar la filială.


Vă informăm că în perioada 19 – 21 iunie 2020 se va organiza, conform Calendarului stabilit pentru anul 2020, evaluarea stagiarilor aferenta semestrului I 2020.

Astfel, proba scrisa se va organiza in cadrul filialei de domiciliu.

Vom reveni cu detalii referitoare la modul de desfasurare a probei practice.

Pentru organizarea evaluarii se va avea in vedere respectarea normelor de igenizare si distantare avand in vedere situatia actuala generata de pandemia COVID-19.


Informare examen aptitudini

Având în vedere situația generată de virusul COVID-19 care a dus la imposibilitatea organizării Examenul de aptitudini, conform Calendarului 2020, în perioada 13 – 15 martie 2020, intenționăm organizarea acestui examen în perioada 03 – 05 iulie 2020. La această sesiune pot participa candidații deja inscriși, dar și alți stagiari care au finalizat stagiul, in acest sens putandu-se face noi înscrieri până la data de 19 iunie 2020.

În funcție de numărul de confirmări se vor stabili centrele de examen. Examenul se va organiza cu respectarea normelor de igenizare și distanțare impuse de autoritati la momentul respectiv și va avea următoarea structură: vineri 03 iulie 2020 (3 ore), sâmbată 04 iulie 2020 (3 ore) și duminică 05 iulie 2020 (3 ore).


Vă prezentăm Decizia nr. 96/14.05.2020 a Președintelui Curții de Apel Constanța privind instituirea unor măsuri de disciplină sanitară și profilaxie ocazionate de pandemia de coronavirus COVID-19, măsuri aplicabile la nivelul instanțelor arondate. (click aici)


ANUNȚ: În atenția experților contabili judiciari (Click aici)


Calendar acțiuni stagiu 2020 (Click aici)

Calendar cursuri stagiu 2020 (Click aici)

Participarea stagiarilor la cursurile online este obligatorie.


Precizari completare cerere SPV

Formular unic de completare a declaratiilor electronice

Precizari cu privire la completarea cererilor de inregistrare in serviciul SPV


CURSURI ORGANIZATE de filiala CONSTANTA in anul 2020

Cursuri de pregatire profesională
organizate in iunie 2020

În luna iunie vom organiza cursurile online prezentate mai jos, în funcție de numărul de membri înscriși.

 1. “Noutăți fiscale. Măsuri de susținere a mediului de afaceri în contextul actual. Revenirea la normalitate”, cu o durata de 10 ore CPD (5 ore la sala) (detalii)

                         Data desfășurării:          29 iunie 2020, ora 16:00            Lector:   Mirela Păunescu

 1. Impactul pandemiei de COVID 19 asupra Contabilitatii: Tratamente adaptate, intrebari si raspunsuri, cu o durata de 10 ore CPD (5 ore la sala) (detalii)

                        Data desfășurării:          22 iunie 2020, ora 16:00             Lector:   Alina Irimescu

Înscrierea se face accesând link-ul trimis pe mail tuturor membrilor filialei CECCAR Constanța.

Membri înscriși vor primi detaliile de desfăurare și conectare la curs.

Cursurile se vor desfășura online în sistem de webinar, sunt cursuri interactive și cuprind exemple practice. La finalul cursului, membrii CECCAR ce au participat la curs vor primi prezentarea în format electronic.

Data postare: 04.06.2020

Cursuri de pregatire profesională
organizate in mai 2020

Cursul online cu tema: Noutăți legislative. Măsuri și bune practici în contextul crizei generate de pandemia de SARS-CoV-2” (detalii)

Data desfășurării:          19 mai 2020

Lector:                          Ciobanu Radu

 

Cursurile se vor desfășura online în sistem de webinar, sunt cursuri interactive și cuprind exemple practice. La finalul cursului, membrii CECCAR ce au participat la curs vor primi prezentarea în format electronic.