Dezvoltare profesionala

Curs Noutăți legislative. Măsuri și bune practici în contextul crizei generate de pandemia de SARS-CoV-2

Va transmitem anexat informatii referitoare la organizarea de cursuri online cu tema "Noutăți legislative. Măsuri și bune practici în contextul crizei generate de pandemia de SARS-CoV-2". Va rugam sa postati pe site-ul filialei dumneavostra informatiile din atasament referitoare la organizarea cursului.

 

CECCAR organizează un curs online destinat membrilor în care vor aborda subiecte de maxima actualitate si importantă:

  • Acordarea de indemnizaților de şomaj tehnic pentru salariați
  • Indemnizații pentru părinți aferente zilelor libere acordate pentru supravegherea copiilor
  • Indemnizația lunară pentru profesioniști
  • Scutiri de impozit pentru societăți din industria turismului
  • Prorogarea termenului de plată pentru impozitele și taxele locale
  • Derogare de la plata TVA în vamă
  • Extinderea rambursării TVA cu control ulterior
  • Programul IMM Invest România (avantaje și facilități)

De asemenea, vor fi abordate si alte noutăți legislative (actualizate la zi), în acest domeniu, atât de utile profesioniștilor contabili, precum vor fi prezentate şi resursele pe care CECCAR le-a pus la dispoziţia membrilor săi în toată această perioadă pentru a le uşura activitatea.

 

Cursurile se vor desfășura online în sistem de webinar, sunt cursuri interactive și cuprind exemple practice. La finalul cursului, membrii CECCAR ce au participat la curs vor primi prezentarea în format electronic.

Programul Naţional de Dezvoltare Profesională Continuă, ediţia a IV-a, revizuită

CECCAR organizează diferite forme de educaţie pentru profesioniştii contabili prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Profesionala Continuă la nivelul celor 42 de filiale teritoriale ale Corpului.

Conform Standardului profesional nr. 38 emis de CECCAR, în vederea menţinerii unui grad ridicat de pregătire şi competenţă în activitate, toţi profesioniştii contabili sunt obligaţi să efectueze orele de pregătire profesională necesare obţinerii  vizei anuale la disciplinele prevăzute în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Profesională Continuă.

Profesioniştii contabili membrii CECCAR sunt obligaţi, la acordarea vizei anuale, să completeze o declaraţie pe propria răspundere în ce priveşte respectarea normelor de deontologie profesională şi frecventarea cursurilor de pregătire profesională organizate de filială sau instituţiile, respectiv organismele profesionale recunoscute de CECCAR.

Informaţiile despre organizarea cursurilor de pregătire profesională şi despre Calendarul cursurilor le puteţi găsi prin contactarea filialelor CECCAR.