📣 📑 📌 𝗣𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁 𝗱𝗲 𝗼𝗿𝗱𝗶𝗻 privind 𝗻𝗼𝗶 𝗿𝗲𝗴𝗹𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮̆𝗿𝗶 în 𝗱𝗼𝗺𝗲𝗻𝗶𝘂𝗹 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮̆𝘁̦𝗶𝗶, în 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘂𝗹𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗮̆ pe 𝘀𝗶𝘁𝗲-𝘂𝗹 #MFP

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat, pe site-ul instituției, pentru consultare, un proiect de Ordin privind principalele aspecte legate de întocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale și a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitățile teritoriale ale MFP, precum și pentru reglementarea unor aspecte contabile.

În ceea ce privește aspectele referitoare la întocmirea și depunerea raportărilor contabile, inițiatorii precizează, în Referatul de aprobare a actului normativ că prin acest proiect se aduc clarificări referitoare la întocmirea situațiilor financiare anuale aferente exercițiului financiar 2020 și a raportărilor contabile anuale întocmite de operatorii economici pentru data de 31 decembrie 2020, precum și la depunerea lor la unitățile teritoriale ale MFP.

Astfel, sunt prezentate categoriile de situații financiare anuale întocmite în funcție de reglementările contabile aplicabile, respectiv Reglementările contabile privind situațiile financiare anuale individuale și situațiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1.802/2014, cu modificările și completările ulterioare, sau Reglementările contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 2.844/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.

➡️ https://bit.ly/3ooSHBw

Ai nevoie de sprijin❓ 𝗘𝘅𝗽𝗲𝗿𝘁𝗶𝘇𝗮 unui #𝗽𝗿𝗼𝗳𝗲𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝘀𝘁 𝗖𝗢𝗡𝗧ează❗ Implică-ți 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝘁𝘂𝗹 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹, consilierul tău de încredere❗ ➡️ https://bit.ly/2K4x875

 

mfp0712

Leave your comment